Activiteiten algemeen

 

Voor de gasten, die tijdens hun vakantie
leuke activiteiten in de omgeving
willen ondernemen,
hebben wij hieronder enkele,
favoriete bezigheden opgesomd.

Vissen / vliegvissen

De aanwezigheid van rivieren, meertjes en stuwdammen maakt de Limousin tot een waar paradijs voor vissers. Het is hier waar hanen speciaal voor de visserij gekweekt worden. Hun zeer zeldzame pluimen dienen om kunstmatige vliegvissen te maken. De rivier de Creuse is al op 8 minuten lopen van de camping gelegen.

DSCN0395

visser

DSCN0317

Zwemmen

In de Creuse zijn diverse meertjes waarin je heerlijk kan afkoelen.

piscine 1

En als het zonnetje ons eens in de steek laat, dan is het zwembad van Aubusson (slechts 10 minuutjes rijden van de camping) een mooi alternatief. Dit zwembad heeft 3  (binnen)baden, waaronder 1 speel-/peuterbad. Daarnaast is er een waterglijbaan en… een sauna, spa en hammam! Leuk extraatje: in dit zwembad is een badmuts NIET verplicht.

piscine 2

DSC01608

Golfen

Het heuvelachtig gebied van  de Creuse is uitermate geschikt om te golfen. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat er diverse golfbanen in de omgeving van de camping zijn gelegen.

DSC01635

Wandelen/fietsen (mountainbike)

De Creuse is een uitgesproken gebied om nog in alle rust uren te kunnen wandelen en fietsen. Er zijn dan ook meer dan 2500 km uitgezette wandelroutes en vele fietsroutes voorhanden.

DE MONTS DE GUÉRET, 29 parcours op 546 aangegeven routes. Wandel- en fietsroutes (startende vanaf de camping) zijn bij de receptie gratis verkrijgbaar.

wandel foto natuur Creuse

kaas 1

Het bezoeken van een ‘fromagerie’

Als u op vakantie bent in Frankrijk, mag een bezoekje aan een echte ‘fromagerie’ natuurlijk niet ontbreken. In Frankrijk worden immers meer dan 300 verschillende soorten kaas gemaakt. Voor de kinderen is het zelfs mogelijk om bij de kaasmakerij zelf kaas, boter of crème fraîche te maken.

kaas 2