Lac de Vassivière

Een grote toeristische trekpleister

Sinds de jaren 70 is Lac de Vassivère een grote toeristische trekpleister, waar zich in een mum van tijd gezellige haventjes en een levendig strandleven hebben ontwikkeld. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er ‘s zomers diverse manifestaties op het water georganiseerd worden.

Over Lac de Vassivière

Lac de Vassivière strekt zich uit over ongeveer 1.000 hectare. Het bevat 6 stranden, 3 plezierhaventjes, 300 km aan paden en 45 km aan oevers. Dit meer leent zich niet alleen om te zwemmen, hier kunnen tevens diverse watersporten beoefend worden, zoals zeilen, waterfietsen, vissen, paardrijden….  De dorpjes rond Lac de Vassivière hechten eraan het rustieke karakter te behouden.
Onder meer in de jachthaven aan de westoever bij Auphelle kunnen boten gehuurd worden. Het is ook mogelijk om vanuit Auphelle een rondvaart over het meer te maken.

Het grootste eiland is het Île de Vassivière in het westelijke deel van het meer. Dit eiland is per boot, via een loopbrug of per treintje te bereiken. Op het eiland bevindt zich het Centre National d’Art et Paysage. Dit bijzonder architectuurcomplex is in 1991 voltooid door Aldo Rossi, die eveneens het Bonnefantenmuseum te Maastricht heeft ontworpen. Zowel binnen als buiten dit museum zijn prachtige kunstwerken te bewonderen.

Ten noorden van Lac de Vassivière bevinden zich de watervallen van Jarrauds, de zogenaamde “Niagara van de Limousin”.  Het is zeker de moeite waard om Lac de Vassivière eens te bezoeken!

Parc d’Arbre en Arbre

Tussen Vauveix en Broussas, aan de rand van Lac de Vassivière ligt “Parc d’Arbre en Arbre”. In dit park bestaat onder meer de mogelijkheid om hoog boven de grond tussen de bomen te klimmen. Zowel voor jong als oud is dit een leuke attractie. Een echte aanrader!

Le pont de Senoueix à Gentioux

Een bezoekje aan Lac de Vassivière is leuk te combineren met en bezoekje aan “Le pont de Senoueix à Gentioux”. Bij dit bruggetje kunt u heerlijk picknicken, terwijl de kinderen zich amuseren in het riviertje.