Bezienswaardigheden Aubusson

Aubusson telt 4662 inwoners, die Aubussonnais worden genoemd. De oppervlakte van Aubusson bedraagt 19,2 km². Aubusson ligt in het nauwe, schilderachtige dal van de Creuse, te midden van rotsen en beboste heuvels. Dit charmante stadje met zijn vele oude huizen en smalle straatjes is beroemd om zijn wandtapijten. De tapijtweefkunst is een handwerk dat sedert de 15de eeuw wordt uitgeoefend, maar pas in de 20ste eeuw, met de komst van Jean Lurçat, herkreeg Aubusson zijn internationale reputatie als centrum van de wandtapijtkunst.

In het Musée Département de la Tapisserie zijn wandkleden uit de 17de, 18de en 19de eeuw te bezichtigen. Daarnaast is in het Maison du Vieux Tapissier een heringerichte oude weverij te aanschouwen.
Het van een hoektoren voorziene Maison des Vallenet en de begin 18de-eeuwse fontein op de Place de la Libération vormen een schilderachtige aanblik. Wenst u zich een fraai gezicht op de stad, dan kunt u dit het best op de oude Pont de la Terrade ervaren. Een andere bezienswaardigheid in Aubosson is de 17de-eeuwse, drieschepige kerk Sainte-Croix.

Wij nodigen u van harte uit om deze schitterende omgeving eens van dichtbij te komen bewonderen.