Camping La Perle Limousin

De streek Limousin ligt in het middenwesten van Frankrijk. Deze regio omvat de drie departementen Haute Vienne, Corrèze en Creuse. Het is één van de groenere gebieden in Frankrijk als gevolg van het milde klimaat. Een vertrouwd beeld vormen de roodbruine Limousin-runderen. De Limousin wordt doorkruist door verschillende rivieren, zoals de Vézère en de Dordogne en het stuwmeer Lac de Vassivière. Grote delen van het rustig stromende water zijn geschikt voor zwem- en andere watersporten.

De hoofdstad van de Limousin is de porseleinstad Limoges.
Naar de Limousin gaan is het Franse plattelandsleven opzoeken en genieten van de rust in de omgeving. Er is genoeg te bezoeken en er valt genoeg te doen. Hierbij valt te denken aan wandelen, vissen, fietsen, zwemmen, golfen (Limoges en Panazol), paardrijden en kanoën. Het “velo-railen” in Bussière-Galant is een echte aanrader. Daarnaast kunnen de kinderen zich natuurlijk grandioos vermaken in het zwembad van onze camping.

Een traditie in het Limousin-gebied zijn de grote eetfestijnen en de diversiteit van regionale etenswaren. Enkele regionale specialitieten zijn de Haan van Palmpasen (le coq de Rameaux) en de tamme kastanjes (Beynat).
In de Limousin is de rust en de authentieke sfeer bewaard gebleven. De autochtone inwoners zijn vriendelijk en behulpzaam. Het is een streek van ruimte, harmonie, prachtige natuur en een fijne keuken.